Karantänkreativ – The end

Bild: Pexels.com/Kaboompics.

Tusen tack för den roligaste och mest kreativa veckan på länge! Jag hoppas att du har tyckt om skrivuppgifterna och att du känner dig inspirerad att fortsätta skriva. Det bästa sättet att utvecklas som skribent är att öva, öva och öva lite till, och det har vi minsann gjort den här veckan. Så klappa dig själv på axeln och fira att du garanterat är en ännu bättre skribent nu än för några dagar sedan! Jag höjer ett virtuellt glas bubbel för dig!

Nu håller jag tummarna för att jag ska få ta del av det du har skapat under veckan! Skicka en eller flera texter till mig på anna.ilmoni@skolungdom.fi senast på söndag kväll. Du kan antingen skriva texten/texterna direkt i mejlet eller bifoga ett dokument, men se i så fall till att jag har redigeringsbehörighet (så att jag kan kopiera texten ifall den publiceras på webben). Ett urval av texterna publiceras på elevbladet.fi, och dessutom väljer jag (i samråd med resten av FSS-personalen) en vinnare för varje utmaning. Vinnartexterna publiceras i nästa fysiska nummer av Elevbladet som kommer ut i början av nästa höst. Dessutom får vinnarna en FSS-goodiebag med en massa kul grejer i!

Meddela i mejlet om du vill vara anonym ifall vi publicerar din text. Annars får du gärna skriva ditt namn, hur gammal du är och varifrån du kommer. Om du har lust så får du också mer än gärna berätta lite om din relation till skrivande och om vad du tyckte om skrivutmaningen. Det går också bra att skriva några rader om hur du tänkte kring en viss uppgift om du vill ge läsaren lite bakgrundsinformation. Tveka inte att fråga efter feedback från mig om du vill ha konstruktiva råd kring hur du kan utveckla ditt skrivande ytterligare! Själv har jag ingen aning om hur mitt skrivande hade sett ut i dag utan all feedback från duktiga skribenter i min omgivning. När man har kämpat länge med en text så kan det vara svårt att ta ett steg tillbaka och granska den objektivt, så att låta någon läsa texten med nya ögon kan verkligen göra underverk. 

Nästa vecka avslöjar jag vinnarna, men hur klyschigt det än låter så tycker jag att du ska känna dig som en vinnare oavsett. Du har gjort någonting meningsfullt och nyttigt med din tid, och jag hoppas att du kommer att fortsätta vara karantänkreativ på egen hand framöver. Skrivande är aldrig någonsin slöseri med tid, det kan jag lova. Och framför allt är det ju väldigt kul, eller hur?

Lämna ett svar