Vad är EBL?

Elevbladet (EBL) är en tidning av och för skolungdomar. Tidningen ges ut av Finlands Svenska Skolungdomsförbund och finansieras med stöd av Föreningen Konstsamfundet.

EBL distribueras till tusentals skolungdomar runt om i Svenskfinland, och är en medlemsförmån för FSS medlemmar.Vi ger ut två fysiska EBL-nummer per år, och här på hemsidan publiceras material året om.

Målet med tidningen är att ge skolungdomar en röst i samhällsdebatten och att lyfta viktiga frågor som berör oss. I EBL kan du bland annat läsa om hur det är att växa upp med en funktionsvariation, var man kan söka hjälp för psykisk ohälsa och hur dagens ungdomar ser på religion.

Självklart finns det också utrymme för mer lättsamma ämnen; varför väljer allt fler att skaffa husdjur istället för barn och vad tycker Li Andersson egentligen om Kanye West? Du hör ju själv – det här får du inte missa!

Här på hemsidan publicerar vi nytt innehåll regelbundet så vi rekommenderar att du tittar in med jämna mellanrum. Följ också EBL på Instagram (@elevbladet_ebl), där du hittar aktuell information och behind the scenes-material. Tveka inte att kommentera, sprida artiklarna och komma med förslag på vilka ämnen vi borde lyfta! Det är så vi skapar förändring på riktigt.

Du kan läsa mer om FSS allmänna verksamhet på https://skolungdom.fi/.