Karantänkreativ – en fem dagars skrivutmaning

Känns dagarna långa och innehållslösa just nu? Vill du göra någonting meningsfullt med din tid men har inte kommit på vad? Har du glömt hur man skriver någonting annat än uppsatser och faktatexter? I got you! Jag heter Anna Ilmoni och jag är Elevbladets chefredaktör. Den 13-17 april kommer jag att ordna en skrivutmaning som med enkla medel hjälper dig att få fart på kreativiteten. Varje morgon kommer du att få instruktioner till dagens utmaning och tanken är att du ska utföra uppgiften under dagens gång. Utmaningarna publiceras i videoformat på FSS Instagram (@skolungdom) samt mer utförligt i skriven form här på Elevbladets hemsida. 

De fem utmaningarna kommer att ge dig möjlighet att prova på olika genrer och stilar. Inga torra essäer så långt ögat kan nå – det blir poesi, kåseri och allt däremellan. Dessutom är det här en ypperlig chans att dela dina verk med en större publik, eftersom ett urval av texterna kommer att publiceras här på vår hemsida. Jag kommer, tillsammans med resten av FSS personal, att välja en vinnartext för varje utmaning och dessa kommer att publiceras i nästa fysiska utgåva av tidningen. Vinnarna får också en FSS-goodiebag. Om du vill vara med och tävla så ska du skicka ditt/dina bidrag till anna.ilmoni@skolungdom.fi senast söndagen den 19 april. Du kan välja att delta med bara en text eller till och med alla fem, det är helt upp till dig. Meddela oss om du inte vill att vi publicerar ditt namn på webben. Det är också möjligt att få personlig feedback av mig om du vill få konkreta tips på hur du kan utveckla ditt skrivande.

Självklart går det fint att vara med i skrivutmaningen utan att delta i tävlingen, men kom ihåg att det här kan vara ett perfekt sätt att gå utanför din bekvämlighetszon och göra någonting som du egentligen inte vågar. Om du behöver lite extra pepp så kan du läsa min ledarkrönika om mod här http://www.elevbladet.fi/?p=128

Ha en riktigt fin påsk, samla en massa inspiration och så kör vi igång på måndag! Jag ser fram emot det.

Anna Ilmoni

Chefredaktör

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *