Ada Kuni: En tribut till mina vänner, alla dom jag känner

Under vinterlovet 2020 – 2021 ordnades en virtuell skrivutmaning. Utmaningarna publicerades på FSS Instagram och deltagare kunde välja att anta så många utmaningar de ville. Vi fick in många fina bidrag från begåvade skribenter över hela Svenskfinland, vilket vi är väldigt glada över.

Ada Kuni är en av vinnarna i Elevbladets skrivutmaning 2020 – 2021.


En tribut till mina vänner, alla dom jag känner

-ingen nämnd och ingen glömd 

Så länge jag känt dej har du alltid varit likadan, och då har jag ändå kännt dej sen vi var så små att vi inte visste vem vi kände. Ändå vet jag inte hur jag ska beskriva dej. Din farmor sa en gång att ett gott skratt förlänger livet. Det har du verkligen levt efter. Du har både skrattat och fått andra att skratta, även då du velat gråta, och när du ler gör du det med ögonen. Jag 

hoppas av hela mitt hjärta att ingen någonsin kväver ditt skratt. 

Sättet att stava ditt namn är lika speciellt som du. Jag har aldrig sett ett sådant engagemang och sån entusiasm som din, du har visat mig vad envishet betyder, du har bevisat att man klarar allt bara man vill. Vad mer kan jag säga? Du är min favoritperson att bara finnas med, utan dig vore mina kvällar mycket ensamma. Tack för alla diskussioner och alla timmar spenderade på din sovrumsmatta klockan alltför sent. Jag kanske inte borde tacka, men det är du värd. För att du är du, för att jag får finnas i ditt liv. 

Ett tidigt minne av dej är när du gick ut nian. Du hade en vit klänning då, om jag minns rätt. Det skulle inte hända idag. Du har kanske inte blivit fysiskt större, men ändå vuxit ur alla vita klänningar i hela världen. Jag ser verkligen upp till dig för det, du var och är väldigt modig. I framtiden önskar jag att alla respekterar dej för den du är, och att du förstår att kräva den respekten. Det är det minsta du är värd. 

Du visade en gammal bild igår. Den föreställde två flickor som lekte i sandlådan. “Du och jag bygger sandslott.” stod det på baksidan. Det sägs att man får ett speciellt förhållande till de vänner man känt sen barn. Du var min bästa vän, personen som alltid fanns där för mig och alltid lyssnade. Älskad av alla, något inåtvänd, men genuint omtyckt och trevlig. Jag var stolt över att vara din vän! Lite avundsjuk också, men mest stolt. Du var den snällaste personen jag kände, det är du ännu. Flera år senare är jag är ännu glad att få kalla dig min vän. 

Den finaste känslan som finns är att se en person i ögonen och veta att den alltid kommer finnas där. Om du visste vilken trygghet du är för mig. Jag får vara säker på att vad som än händer kommer vi i framtiden kunna träffas över en trip och tala skit. Det finns systrar som är bästa vänner, det finns bästa vänner som är som systrar. Det är mycket jag ångrar, men inget jag skulle göra ogjort så länge jag får kalla dig min bästa vän. 

“I regnbågens slut fanns ni, sen slutade det regna” Jag är tacksam över att få kalla er mina vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *