FSS fick äntligen fira sitt hundraårsjubileum – ta del av stämningarna från den stora festen!

Människor sitter vid ett bort och skrattar och pratar.

LÄSER DU HELLRE EN FÖRKORTAD VERSION AV DEN HÄR TEXTEN? TRYCK HÄR!

År 2021 fyllde FSS 100 år. Jubileet skulle firas på många olika sätt och som höjdpunkt skulle det ordnas en stor festbankett. Som med så mycket annat det året, blev festen ändå aldrig av. Istället för att helt inhibera festen valde FSS ändå att skjuta upp den.

Det här är något som säkert gladde alla närvarande då festbanketten äntligen gick av stapeln den 28 maj 2022. Banketten var en stor succé! Det blev många tal, mycket sång och skratt och många möten med gamla vänner och också nya bekantskaper.

Många fick träffa gamla bekanta från sin tid i FSS på banketten!

Ett genomgående tema både i festtal och annat prat var varma minnen av gemenskapen i FSS. Det var fint att märka hur alla generationer av FSS:are delade samma upplevelse av vänskap och stöd. Många lyfte också upp hur FSS på olika sätt hjälpt dem att växa upp och bli modigare och självsäkrare. En del menade också att de utan FSS inte skulle ha den karriär de har idag.

Dåvarande ordförande Alexandra Wegelius lyfte i sitt tal bland annat upp gemenskapen i FSS.

Programpunkter, händelser och andra saker att hylla finns det så mycket av att allt inte ryms med! Men det bör nämnas att maten var fantastisk. Det samma gäller för den dans och sång vi fick ta del av under kvällen.

Den stora stjärnan på festbanketten var förstås undervisningsminister Li Andersson. Tack Li för att du orkade tala med alla unga som flockades kring dig! Li Anderson höll också ett fantastiskt festtal under middagen.

Festtalet höll undervisningsminister Li Andersson, som också är FSS alumn.

Efter middagen fortsatte festen till klockan tre på natten med dans till live band och sång av Sandra Långbacka. Också här var stämningen på topp och det var roligt att se människor i alla åldrar komma tillsammans och släppa loss och dansa. För en del fortsatte festen sedan ännu vidare ut i sommarnatten!

Text: Adele Westerlund

Bilder: Alex Savander

Lämna ett svar